Barnelege

Barnelege Oslo – Bård Fossli Jensen, ph.d.

Når en vi er glad i, er syk – og legene ikke klarer å gi noen god forklaring – begynner vi å undres. Dersom plagene ikke blir bedre, øker både bekymringene og teoriene. Som privatpraktiserende barnelege i Oslo har barnelegen ved Nydalen Helsehus lang erfaring med slike sykdommer og plager. Han kan både forebygge at de blir verre, og ofte kan han hjelpe med å løse dem.

Barnelege Oslo telefon og epost

Barnelege for Oslo og resten av landet

Videokonsultasjon har vist seg å fungere riktig så bra. Bookes under vanlig timebestilling.

Vennlig hilsen
Bård Fossli Jensen, barnelege
Mobil 91100522.

Viktigheten av et godt samarbeid

Når barna er syke, gjør både foreldre og helsevesen så godt vi kan.
Og jo mer sammensatt sykdommen er, desto flere involverte blir det; fastlegen, BUP, barneavdelingen, skolen, fysioterapeut, kiropraktor, kostholdseksperter, familie og venner. Og alle har sin forklaring.

Av og til trenger du hjelp av en lege som kan se hele bildet. En som setter av den tiden det tar å hjelpe kroppen tilbake til en frisk og god hverdag – slik den er ment å være.

Hos oss får dere en barnelege (pediater) som bryr seg og har tid, og som dere kan diskutere og rådføre dere med – uansett hva det gjelder. I tillegg til de vanlige plagene søker nå mange også råd om hvordan behandle corona-symptomer som ikke har gått over (long covid).

Samtidig blir vi ikke alltid enige med foreldrene eller barnet om hva som er årsaken, eller hva som er den beste behandlingen.
Det gjør at vi, som en klinikk der pasientene betaler hele regningen, er avhengig av at alle sitter igjen med noe de har nytte av, og som er verdifullt for dem.

Vi arbeider derfor som en vanlig barnelegeklinikk. Likevel er vi annerledes ved at vi er lokalisert sentralt i Oslo, du kan få hjelp raskt og at vi kan bruke den tiden vi trenger.

Ikke lett å velge barnelege i Oslo

Når barna har vært plaget lenge, er det ikke lett å velge behandler.
Etter å ha møtt syke barn i 20 år har vi funnet noen ganske få ting som det er viktig å legge vekt på. En vanlig feil er å velge enten en lege som mener det er noe fysisk galt, eller en lege som mener det bare handler om noe psykisk. Menneskekroppen er mer komplisert enn som så. I stedet for at dere blir tatt på alvor, kan dere da fort bli møtt med en rekke prøver, henvisninger og utredninger. Da blir det vrient å vite hva en skal tro. Derfor blir mange fristet til å «forsøke alt». Det gir igjen mange behandlere å forholde seg til.

Problemet blir da at selv om mange mener noe, er det ingen som tar ansvar.

Viktigheten av en god plan – sammen med barnelegen

For å komme frem til en god plan må det være én person som har hovedansvaret, og som kjenner hele historien.

Uansett hvor lenge sykdommen har vart, er raskeste vei til det å bli frisk å gå gjennom hele forløpet – fra starten og frem til i dag.
Deretter går vi gjennom alt som er gjort av prøver, utredninger og behandlinger. Hvis det er nødvendig, sørger vi for nye tester.

Når vi så har full oversikt, legger vi en ny plan for veien videre. Den kan inkludere både fysiske og mentale øvelser og behandlinger. Og ettersom barnelegen holder til i Oslo kan han også bli med i samtaler med skolen eller andre involverte, når det er nødvendig.
Uansett har dere etter det første møtet et grunnlag for å vurdere om vi skal jobbe videre sammen.

For det første møtet med legen kan dere derfor vurdere å bestille enten en enkelt-time eller en dobbelttime. Veien videre vil ofte inkludere kontakt med både sykehuset og skolen, og ikke sjelden ser vi nytte av et samarbeide med våre fysioterapeuter og psykologer/psykiatere for effektive innspill om fysiske og mentale grep det er lett å lære. Dersom familemedlemmer ønsker verktøy finner mange ofte god hjelp hos coach eller gestaltterapeut.

Dette er ting vi tenker foreldre bør vurdere når de skal velge barnelege.
Det er imidlertid du som best vet hva hvor du tenker den riktige hjelpen er å finne for ditt barn eller ungdom.

Vi ønsker dere uansett lykke til!

NRK Ekko fulgte vår barnelege under behandligen av Oslo-jente

NRK Ekko har fulgt en av Bårds pasienter, Tuva på 11 år. Hun hadde vært utmattet og fått diagnosen CFS/ME. NRK fulgte familien gjennom opp- og nedturer i ett år. Her kan du høre NRK-reportasjen.

Barnelege Bård Fossli Jensen

Overlege, spesialist i barnesykdommer, ph.d.
E-post: bfj@nydalenhelsehus.no
Mobil: 911 00 522

Bård Fossli Jensen er barnelege. Han er utdannet ved Universitetet i Oslo og han har en doktorgrad i lege–pasientkommunikasjon. Han kan sakene sine. Vi anbefaler at du tar en titt på denne videoen fra TEDx

Bård jobber altså annerledes. Han er kommunikasjonslærer for andre i helsevesenet, og for tiden lærer han opp de som svarer på nødtelefonen 113. Videre er han utdannet ved Rikshospitalet i Oslo i hypnoterapi. Hver sommer er han barnelege ved Hudøy feriekoloni for barn.
Dette gir ham en kompetanse som passer for mennesker som ønsker endring. Da trenger dere en lege som kan håndtere både tanker, kropp, følelser og atferd – samtidig. For eksempel barn som er kjempeslitne. Eller har skolevegring. Eller smerter.

«Second opinion» fra erfaren barnelege, Nydalen, Oslo

Barnelegen vår har spesialisert seg på å behandle sykdommer der helsevesenet ikke klarer å hjelpe i tilstrekkelig grad ennå.
Noen flere eksempler på slike plager, der legene ikke har funnet noen klar årsak, er lammelser, kvalme, svimmelhet, hodepine, migrene, magesmerter, astma, hyperventilering, PNES, CRPS, CFS/ME – og nå i det siste «long-covid». Listen er lang. Pasienter oppsøker også Bård for sengevæting (enurese), urininkontinens, ufrivillig avføring (enkoprese), sprøyteskrekk og hjemlengsel. Andre igjen ønsker hjelp til å komme ut av vaner som skjerm-avhengighet og «gaming».

Flere synes det er godt å møte en lege som har en annen tilnærming enn de er vant med når det gjelder adferdsvansker, slapphet, tretthet, hypersensitivitet, lav selvtillit, sosialiseringsvansker, aggresjon, sinne, konsentrasjonsvansker og problemer med skole eller venner. Mange søker hjelp for å diskutere å eventuelt bytte skole. Da er Bård ofte med i møtene med skolen for å vurdere hva som er best å gjøre. Flere voksne kommer til Bård for hjelp til å slutte å røyke eller å trappe ned vanedannende medisiner som A- og B-preparater.

Kort sagt har Bård en spesiell kompetanse om en god variasjon av plager og uvaner du tenker du ville hatt det langt bedre uten. Kanskje har du og dere opplevd noe som likner dette, kanskje noe som ikke er nevnt her. Kanskje ønsker dere en vurdering av en utenforstående lege, en såkalt «second opinion». En samtale og undersøkelse med Bård pleier uansett å være verdifull for de fleste.

Time kan bestilles direkte på nett (trykk her). Dere kan også kontakte Bård på e-post (trykk her) eller mobiltelefon 91100522. Uansett er det ofte lurt å diskutere i familien før dere bestiller time. Fortsatt lykke til.

Hvordan kommuniserer legen din?

Barnelege Bård Fossli Jensen har skrevet i Bergens Tidende om hva som er god pasientkommunikasjon. 

Du kan lese innlegget i Bergens Tidende ved å trykke på denne lenken.

 

Lærebok i kommunikasjon – for helsepersonell med erfaring

Vår barnelege Bård Fossli Jensen har sammen med psykolog Trond Mjaaland skrevet lærebok i lege-pasientkommunikasjon. 

Du kan lese mer om boka på Universitetsforlagets side – klikk her. Du kan bestille en signert utgave på denne lenken – klikk her.

 

Kommunikasjon i nødsamtaler

Når Bård ikke er barnelege i Oslo trener han de som svarer på nødnummeret 113.

Om du har vært syk kort eller lenge.
Kommunikasjon er like viktig. Medfølelse kan være forskjellen på liv og død.
På videoen til høyre ser du hva vår barnelege legger vekt på når han trener de som svarer på nødnummeret 113.

 

Sammen med sin kollega Trond Mjaaland har barnelegen vår her i Oslo skrevet om det de mener er sentralt å snakke med barn om i disse dager.

Det er lett å tro at så lenge barna ikke sier noe om pandemien, så tenker de heller ikke noe om den. Det er feil. De tenker så det knaker

Du kan lese innlegget i Dagsavisen ved å trykke på denne lenken,

 

Vår barnelege i Oslo har hatt besøk av Foreningen for Barnepalliasjon (FFB).

Deres medlemmer har ekstra mye å tenke på når nå corona-viruset også er blitt en fare. De har intervjuet barnelegen i Nydalen for råd når hverdagen faller utav balanse.,

– Når det ikke er balanse i verden, er det desto viktigere at vi skaper balanse i hverdagen, sier legen vår her i Nydalen.

Du kan lese intervjuet FFB hadde med Bård nå i April ved å trykke på denne lenken,

Podcast med barnelegen vår her i Oslo.

Virus-pandemien får innvirkninger langt utover det rent helsemessige. I denne podcasten diskuterer han rekruttering og arbeidsledighet med partnerne i rekrutteringsselskapet MeyerHaugen – klikk her.

Så selv om det ikke er helt barnelege-ting, denne podcasten handler om helsa til bedrifter som nå må holde hjulene i gang
Noen må permittere eller si opp folk… andre trenger å rekruttere og ansette. Og veien til å bli sett på som grav-plyndrer er kort.
Så hva kjennetegner de som klarer å bidra i en krisesituasjon – og samtidig navigere blant andres lidelse? Ikke så enkelt, så vi måtte diskutere oss frem.

Nrk Puls og barnelege Bård Fossli Jensen om kommunikasjon

Medlem:

Norsk barnelegeforening:

Norsk overlegeforening

Godkjente spesialister

Nydalen helsehus

Nydalen Helsehus
Sandakerveien 128,
0484 Oslo
Mandag8:00 AM - 8:00 PM
Tirsdag8:00 AM - 8:00 PM
Onsdag8:00 AM - 8:00 PM
Torsdag8:00 AM - 8:00 PM
Fredag8:00 AM - 8:00 PM
Lørdag8:00 AM - 8:00 PM
Søndag8:00 AM - 8:00 PM Open now

Det er også mulig å nå vår barnelege utenfor ordinære åpningstider. Ring 91100522.